Menu Indywidualne
Ryby przygotowane przez nas, do odgrzania:
Filet z karpia z majerankiem i cebulą, podsmażony na maśle 120g /19
Filet z dorsza z sosem porowo-cytrynowym 120g/ 17
Filet z łososia pieczony z cytryną i tymiankiem120g/ 23
Zimne przekąski:
Śledzie w śmietanie z jabłkiem i cebulą 150g/ 15zł
Śledzie z marynowanymi grzybkami, czerwoną cebulą i kiszonym ogórkiem w oleju rydzowym 150g/ 18zł
Dorsz z warzywami po grecku 150g/ 16zł
Pasztet mięsny świąteczny z sosem żurawinowym 500g/ 31zł
Pasztet z soczewicy i warzyw z chutneyem z buraka z korzeniami 500g/ 26zł
Ręcznie lepione Pierogi pani Lesi, do odgrzania
Pierogi ręcznie robione przez Panią Lesię, do odgrzania
Pierogi z kapustą i grzybami 6sztuk/ 22zł
Pierogi z kaczką i modra kapustą 6sztuk/ 24zł
Pierogi ruskie 6sztuk/18zł
Kapusta z grzybami 150g/ 10zł
Uszka z grzybami 0,5kg/60zł (około 25 sztuk)
Zupy:
Krem grzybowy 1l/ 40 zł
Barszcz czerwony 1l/ 27zł
Rybna na białej rybie z warzywami i
kluskami lanymi 1l/36 zł
Paszteciki mięsne sztuka / 5zł
Paszteciki z kapustą i grzybami sztuka / 5 zł
Dania świąteczne:
Filet z kaczki faszerowany wątróbką z jabłkami i cebulą 130g/ 19zł
Zrazy wołowe z ogórkiem kiszonym i boczkiem 130g/ 19zł
Aromatyczne policzki wieprzowe z czerwonym winem 200g/ 19zł
Bigos świąteczny z wędzoną śliwką i czerwonym winem 350g/ 17zł
Pieczone udko kacze 180-220g/19zł
Tradycyjny devolay z masłem i pietruszką 120g/13zł
Tarta z łososiem i krewetkami cała blaszka 23cm/65zł
Tarta ze szpinakiem i suszonymi pomidorami cała blaszka 23cm/55zł
Dodatki:
Kopytka własnej roboty 150g/5zł
Kapusta modra 150g/8zł
Kapusta z grzybami 150g/10zł
Zamówienia można składać do 17.12.2021, odbiór 23.12.2021